SamsungSport.hu logó SamsungSport.hu

Hivatalos: Grosjeant egy versenyről eltiltották

2012.09.02 20:56 | Forma 1

A Lotus F1 Team hivatalosan is megerősítette, hogy Romain Grosjean 1 versenyes eltiltást kapott a Belga Nagydíjon okozott balesete miatt.

Romain Grosjean az idei szezonban már nem egy alkalommal volt részese egy balesetnek. A Lotus F1 Team francia versenyzője, aki idén 2009 után tért vissza a Formula-1-be, ezen a hétvégén újra balesetet okozott, melyben kis híján Fernando Alonso, a Ferrari világbajnok pilótája súlyosan megsérült.

A balesetben végül szerencsére senki sem sérült meg súlyosabban, de Alonso mellett Lewis Hamilton versenye is azonnal véget ért.

Grosjean figyelmetlen volt, és ráhúzta a kormányt a McLaren 2008-as világbajnok versenyzőjére, aki így a Lotus pilótájával nekicsapódott Fernando autójának. A spanyol kisebb hátsérüléseket szenvedett a nagy ütközésben.

A Lotus most hivatalosan is megerősítette, hogy a történtek miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy 1 versenyre eltiltotta a GP2-es bajnokot, akinek a helyére a belga Jerome D'Ambrosio ülhet be Monzában. A büntetés részeként Grosjean 50 ezer eurót köteles befizetni az FIA számlájára.

A stewardok azzal indokolták a döntést, hogy a versenyző „rendkívül komoly mértékben szegte meg a szabályokat, melyben benne volt a lehetőség, hogy mások is megsérülnek. Olyan versenyzőket ejtett ki a versenyből, akik az élen vannak a címért folytatott harcban. Az FIA megjegyzi, hogy a csapat elismerte: a versenyző rendkívül súlyos hibát vétett, és rosszul ítélte meg a helyzetet. Sem a versenyző, sem a csapat nem fellebbezett a stewardok döntése ellen.”

A Lotus és Grosjean sem fellebbez az ítélet ellen, így azt biztosan nem fogja mérsékelni az FIA.

(Rovatunk együttműködő partnere az f1-live.hu)

Hozzászólások (8) Hozzászólás írása
 • átlövő
  2012.09.02 22:04

  A mai akciója bizonyos Takuma Szatot idézte! Az elmeszelés jogos, viszont ezzel erősen befolyásol(hat)ta az idei év végkimenetelét! Ne csodálkozzon, ha a továbbiakban rühellni fogják őt a versenyzők!

 • Astyle
  2012.09.03 09:00

  Nekem is rögtön Sato ugrott be. Megérdemelt büntetést kapott.

 • HajráF1
  2012.09.03 09:37

  Nem akarom védeni Grosjean-t, de az hogy valakit eltiltanak egy versenyről szerintem komolyabb indokot kíván. Rajtbaleset volt, jobbról is és balról is voltak autók, biztos vagyok benne hogy nem szándékosan ment neki Hamiltonnak... Az pedig hogy ez egy indok..."Olyan versenyzőket ejtett ki a versenyből, akik az élen vannak a címért folytatott harcban." Ez egy vicc. Most nem azért de hányszor volt már hasonló ütközés, sorolhatnék pár pilótát aki szinte minden második versenyén bemutatott ilyet, mégse meszelték el a következő futamtól...

 • AAAA1973
  2012.09.03 09:45

  Túl kemény ez a büntetés,nem szándékosan csinálta.Szerencsétlen rajtbaleset volt.

 • átlövő
  2012.09.03 12:08

  Itt emberéletekről van szó! Nem az első esete!
  Végül is ha meghalnak négyen akkor is csak egy szerencsétlen rajtbaleset!

 • HajráF1
  2012.09.03 13:48

  @ átlövő

  Hányszor okozott Hamilton, Maldonado stb balesetet... ott nem emberéletről van szó, vagy hogy van ez? Az pedig hogy ha meglnak... Ez nem sakk, aki beül az autóba tudja hogy bármikor történhet ilyen, ne jöjjön már senki ezzel... Ha szándékosan okozott volna valakinek sérülést, vagy akarattal csinált volna balesetet az más, de ez túlzás...

 • stewart
  2012.09.03 16:29

  megérdemelte az a k.cs.g p.r.szt a büntetést, ezt ö is tudja meg az istállója is, különben fellebeztek volna a büntetés ellen!

 • Csani28
  2012.09.04 12:59

  Nagy f.s lett az f1 minden kicsi koccanást büntetnek. Hol vannak a versenybalesetek? Emberéletekbe kerülhet? Igen, ez egy ilyen sport, veszélyes, ezelőtt 30 éve amikor a biztonság csak álom volt senki sem rinyált mint egy pisis kislány...

Nagy f.s lett az f1 minden kicsi koccanást büntetnek. Hol vannak a versenybalesetek? Emberéletekbe kerülhet? Igen, ez egy ilyen sport, veszélyes, ezelőtt 30 éve amikor a biztonság csak álom volt senki sem rinyált mint egy pisis kislány...
Szólj hozzá!

Hajrá Rióban is!

Kérjük, jelentkezz be My Samsung profiloddal.

Elfelejtettem a jelszavamat

Amennyiben nincs My Samsung profilod, itt regisztrálhatsz

Eddig

0393683

SMART km gyűlt össze!

Copyright© KiVi Press. Minden jog fenntartva.