SamsungSport.hu logó SamsungSport.hu

Hoki vb: Maradt még remény a magyar válogatott előtt

2013.04.19 22:13 | Jégkorong

A magyar-olasz mérkőzés legfőbb tanulságai: a mieink egy cseppet sem játszottak alárendelt szerepet az esélyesebb (és végül fel is jutó) riválissal szemben az divízió 1/A-s világbajnokságon, erőnlétileg is felvették a versenyt az esélyesebb ellenféllel, de egy pici plusz még mindig hiányzik.

Közelítünk az "ingázókra", akik a divízió 1/A-ból gyakran feljutnak a világelitbe, az A-csoportba, de nem mindig tudnak megragadni ott, ezt biztosan leszögezhetjük a magyar-olasz vb-meccsből. Sofron István, csapatunk egyik kulcsjátékosa is ezt emelte ki a találkozó után, neki pedig alighanem hihetünk nyugodt szívvel:

- Néhány évvel ezelőtt szóba sem kerülhetett, hogy akár a kazahok, akár az olaszok ellen ilyen éles, szoros meccset játszunk, ami jelzi, hogy rengeteget fejlődött a magyar hoki. Ezen a meccsen is minden tőlünk telhetőt megtettünk, küzdöttünk, jól védekeztünk, ám a sportban benne van, hogy mindezek ellenére kikapsz - idézi a Nemzeti Sport a csatárt.

A magyar jégkorong valóban fejlődik, ez az utánpótlásunkon is látszik. Ahhoz képest, hogy anyagi téren milyenek a különbségek az A-csoport és a mieink között, a sportág egyre népszerűbb, szélesedik az utánpótlásbázisa és eredményesebb is lesz. A népszerűséget pedig mi más támasztaná alá jobban, mint az a 8600 szurkoló, aki fantasztikus hangulatot varázsolt (sokadszor) a Papp László Sportarénába?

Most úgy áll a helyzet, hogy ha megverjük Japánt, és az olaszok megteszik nekünk azt a szívességet, hogy legalább hosszabbításban vagy szétlövéssel legyőzik a kazahokat, még feljuthatunk. Persze ilyenkor elő lehet venni a Dél-Korea elleni meccset, hogy mennyire hiányzik az ott elveszített két pont, de talán, ha a kötelezőt hozzuk, nem sikerült volna az abszolút bravúr a kazahok ellen. Mindenesetre a "mi lett volna, ha?"-jellegű fejtegetések az élet minden területén általában értelmetlenek, ez alól pedig a sport cseppet sem kivétel.

Így alakult, Ladányiék feljutása az olaszokon is múlik. Előzetesen a csoport két favoritja ők és a kazahok voltak (bár talán utóbbiak tűntek esélyesebbnek az első helyre), így, ha ez a sorrend marad, semmi tragikus nem történik, legfeljebb a bravúr marad el. Még ha ez a pesszimista forgatókönyv is lépne életbe (de ne így legyen!), a csapatnak a világon semmi oka szégyenkezni, összecsapásaink története során először legyőzött egy KHL-sztárokkal teletűzdelt ellenfelet és az olaszokat is a kapujukhoz szögezte egy ideig.

Szombat este minden kiderül, addig is drukkoljunk Olaszországnak, hogy profi csapatként nyerje meg az utolsó meccsét is a tornán. Japán ellen pedig mindenképp nyerniük kell Rich Chernomaz tanítványainak, ha van még esély a feljutásra, akkor nem szorul magyarázatra a tét, ha csak a szép búcsú marad, akkor azért.

(szg)

Hozzászólások (2) Hozzászólás írása
  • rbcchcyu
    2013.08.07 08:32

    01/01/1967

  • cfmdihjf
    2013.08.07 08:32

    01/01/1967

01/01/1967
Szólj hozzá!

Hajrá Rióban is!

Kérjük, jelentkezz be My Samsung profiloddal.

Elfelejtettem a jelszavamat

Amennyiben nincs My Samsung profilod, itt regisztrálhatsz

Eddig

0393634

SMART km gyűlt össze!

Copyright© KiVi Press. Minden jog fenntartva.